Om Arkivet

Sværd +Våbenskjold

 Arkivets Logo

Arkivets Logo består af Rørbysværdet og Hvidebæk Kommunes gamle byvåben som arkivet fik overdraget i 2007 efter Hvidebæk Kommune var blevet en del af Kalundborg Kommune pr. 1 januar 2007. Rørbysværdet eller de 2 sværd fra bronzealderen blev fundet i Rørby i 1950erne. Byvåbenet består af Tissøringen som blev fundet på en mark nær Tissø i 1976 og består af 1,83 kg. guld. De 6 nagler i skjoldet symboliserer de 6 sogne der slog sig sammen og blev til Hvidebæk Kommune fra 1. april 1970.

 

På Lokalarkivet for Hvidebæk kan du finde mange spændende historier. Vi har en omfattende samling af original-arkivalier, fotografier, film, kort, kirkebøger mm., som belyser egenes historie og udvikling. Her kan man bl.a. finde informationer om områdets huse, gårde og slægter, egnens erhvervsliv og meget mere.

Interessere du dig for slægtsforskning, lokalhistorie, erhvervshistorie eller en helt fjerde ting, så besøg arkivet. Vi hjælper dig med at finde de informationer, som du søger.

Lokalarkivets dækningsområder er Jorløse, Lille Fuglede, Rørby, Store Fuglede, Ubby og Værslev sogne i Kalundborg Kommune.

Opfordring.

De ting vi viser frem på arkivet, er alt sammen noget vi har fået fra befolkningen i området. For at vi kan have noget at vise frem, vil jeg hermed opfordre jer til at komme med de ting som I finder når der ryddes op efter jeres forældre, bedsteforældre evt. oldeforældre eller andre personer, det være, fæstekontrakter, skøder, slutsedler, attester, og lignende andre papirer og dokumenter og ikke mindst billeder, kom med hvad I finder så sorterer vi det, registrerer det og gemmer det for eftertiden.

Vel mødt på arkivet.

Du kan også søge i arkivets billeder og registreringer ved at gå ind på www.arkiv.dk . Her ligger det om vi indtil nu har nået registrere. Der er nogle billeder der ikke kan vises, da de er beskyttet af fotografens ophavsret, men billedet kan ses ved henvendelse på arkivet.